Derfor maler katter

Katter bruker maling for å kommunisere sine behov og følelser. Lyden kan bety langt mer enn at katten koser seg og det er ikke alltid like lett for oss mennesker å forstå hva katten vil si oss med maling. Det er nettopp denne utilregneligheten som for noen av oss gjør katter uimotståelig selvstendige og for andre uforståelig ufordragelige (hundemennesker).

Tilfreds
Dette er kanskje den følelsen de fleste av oss forbinder med en malende katt. En katt som ligger avslappet og maler vil i de fleste tilfeller være nettopp tilfreds. Maling omtales ofte som kattens smil.

Smisking
Maling er en perfekt måte å smiske med oss mennesker på. Hvilken katteeier kan vel motstå en malende katt som stryker seg langs bena? Derfor maler katter ofte hvis de vil ha mat, vil slippes ut eller inn, mm. Ofte legger katten også inn noen små mjau når den ønsker dine tjenester.

Selvhjelp
Forskning tyder på at maling kan ha en helende effekt på syke og skadde katter. Når katten maler forårsaker dette vibrasjoner i kroppen som kan bidra til:
– Dempe smerter
– Begrense hevelser
– Gjøre knoklene sterkere
– Gjøre at skader i knokler, sener og bløtvev gror raskere
– Bygge muskelmasse
– Lettere å puste

Oppnå kontakt
Katter kan male når de er syke, skadde eller redde. Et slags sos for å oppnå kontakt.

Kattunger
Kun få dager gamle kan kattunger begynne å male. Dette er en måte å fortelle kattemor at de har de bra, samt hvor de er.