• Mange valper dør

  Parvovirus gir alvorlig blodig diaré som ender med døden for mange valper. Selv med intensiv behandling er dødeligheten høy. Vi er heldige i Norge og ser knapt tilfeller av parvovirus hos hund. For å opprettholde dette er det svært viktig å vaksinere. Andre steder i Europa er viruset veldig vanlig.

   

 • 9 tips når hunden har løpetid

  Løpetid kan være stressende for både hund og eier. Det hjelper å være godt forberedt og vite hva du bør tenke ekstra på i disse tre ukene.

  1. Hold henne i bånd
  Uansett hvor lydig hunden din er bør du ha henne i bånd under løpetiden. Selv om du har kustus på din hund kan du møte på hannhunder som blir rimelig ulydige når de får ferten av løpetid.

  2. Vis hensyn til hunden din
  Under løpetiden er det mye hormoner i sving. Noen tisper blir slappere enn vanlig. Ikke tving henne til å være med på hard fysisk aktivitet som løpeturer, sykkelturer, o.l. hvis hun ikke virker i form.

  3. Truse
  Det finnes egne truser for tisper med løpetid. Dette hindrer hunden fra å blø på tepper, møbler og annet inventar. Hvis hunden din ikke er blant de aller største rasene, går det også an å bruke en vanlig bleie og klippe hull til halen.

  4. Unngå unødvendig kontakt med andre hunder
  Du må selvfølgelig gå tur med henne, men prøv å ta hensyn til andre. Tisper med løpetid kan lage mye frustrasjon og dårlig konsentrasjon hos hannhunder. Unngå hvis mulig utstillinger, jaktprøver, kenneler, o.l.

  5. Hold øye med henne
  Vær forsiktig med å la hunden være alene i hagen som hun pleier. Tisper som vanligvis er svært hjemmekjøre kan plutselig stikke av når de har løpetid. I tillegg kan hun tiltrekke seg ivrige friere som rømmer hjemmefra og gjør alt de kan for å komme over, under eller gjennom gjerdet.

  6. Luktfjerner
  Det finnes flere produkter som er beregnet for å gjøre løpetidlukten vanskeligere å kjenne for hannhundene. Blant annet kan man bruke litt olje med lukt av mentol, peppermynte eller eukalyptus på halen.

  7. Gul sløyfe
  Du kan binde en gul sløyfe på halsbåndet eller båndet til hunden. Dette forteller andre hundeeiere at du ønsker at de skal holde avstand.

  8. Slutt på blod betyr ikke at faren er over
  Husk at hos de fleste tisper er det etter de slutter å blø de faktisk er fruktbare. Som regel er tispen mest fruktbar dag 11 – 15 etter dagen hun begynte å blø. Hos de fleste tisper har blødningen på dette tidspunktet avtatt betraktelig eller stoppet helt.

  9. Masse kjærlighet
  En tispe med løpetid trenger ekstra kjærlighet. Gi henne gjerne ekstra oppmerksomhet i form av kos, lydighetstrening, søk, lek, pelsstell og annet du vet hun liker.

 • Ekstrem forvandling

  Det er utrolig hva godt stell, kjærlighet og litt mat kan gjøre. På bare to måneder har Lola blitt en helt ny hund! Hun stod bundet i en kjetting dag og natt uten noe sted å søke ly for vær og vind. Eieren kom bare innom noen ganger i uken og gav henne mat og vann.

   

 • Det kan fort oppstå rivalisering i et hundeshelter

  Det er ikke bare bare å ha over 200 hunder i et hundeshelter. Man må ha øyne og ører åpne og fremstå som en leder hundene respekterer. Siden hunder er flokkdyr vil de alltid prøve å posisjonere seg. Dias er en doberman som var forlatt for å dø, men nå begynner han å føle seg frisk og sterk.

 • Her redder vi Chrisa fra et liv i lenker

  Uendelig mange hunder lever hele livet i lenker. Chrisa er en av de heldige som har et nytt liv i vente! Hun er ca. 1 år gammel og var en av tre hunder eieren hadde for å passe på geitene sine. De andre to hundene fikk løpe fritt med eieren hver dag og så godt ut. Av en eller annen grunn var han ikke fornøyd med Chrisa så hun stod tjoret i en kjetting og er også tynn. Hun er en nydelig, takknemlig liten frøken som fortjener et godt hjem.

   

 • Derfor maler katter

  Katter bruker maling for å kommunisere sine behov og følelser. Lyden kan bety langt mer enn at katten koser seg og det er ikke alltid like lett for oss mennesker å forstå hva katten vil si oss med maling. Det er nettopp denne utilregneligheten som for noen av oss gjør katter uimotståelig selvstendige og for andre uforståelig ufordragelige (hundemennesker).

  Tilfreds
  Dette er kanskje den følelsen de fleste av oss forbinder med en malende katt. En katt som ligger avslappet og maler vil i de fleste tilfeller være nettopp tilfreds. Maling omtales ofte som kattens smil.

  Smisking
  Maling er en perfekt måte å smiske med oss mennesker på. Hvilken katteeier kan vel motstå en malende katt som stryker seg langs bena? Derfor maler katter ofte hvis de vil ha mat, vil slippes ut eller inn, mm. Ofte legger katten også inn noen små mjau når den ønsker dine tjenester.

  Selvhjelp
  Forskning tyder på at maling kan ha en helende effekt på syke og skadde katter. Når katten maler forårsaker dette vibrasjoner i kroppen som kan bidra til:
  – Dempe smerter
  – Begrense hevelser
  – Gjøre knoklene sterkere
  – Gjøre at skader i knokler, sener og bløtvev gror raskere
  – Bygge muskelmasse
  – Lettere å puste

  Oppnå kontakt
  Katter kan male når de er syke, skadde eller redde. Et slags sos for å oppnå kontakt.

  Kattunger
  Kun få dager gamle kan kattunger begynne å male. Dette er en måte å fortelle kattemor at de har de bra, samt hvor de er.

 • 5 grunner til at hunden slikker deg

  1. Glede
  At hunden kaster seg over deg og slikker deg er et sikkert tegn på gjensynsglede. Hunder bruker slikking for å uttrykke kjærlighet og hengiventhet og knytte bånd til hverandre og mennesker de er glade i.

  2. Kommunikasjon og oppmerksomhet
  Slikking er en viktig del av hundens kroppsspråk. Det er et vennlighetstegn som ofte betyr “la oss være venner” i møte med andre hunder. Hunder bruker også slikking som en måte å få oppmerksomhet hvis de f.eks. er sultne, tørste, må tisse, etc.

  3. Bli kjent
  Hunden bruker slikking som en måte å utforske verden på. Ved å slikke på deg forsterkes lukten av deg og dere blir enda bedre kjent.

  4. Vasker deg
  Hunder slikker seg selv og andre for å holde seg rene. Din beste venn hjelper gjerne deg også med hygienen..

  5. Du smaker godt
  Hunder kan slikke deg rett og slett fordi du smaker godt. Når vi svetter vil det gjøre at huden vår smaker salt. Noen ganger har vi usynlige rester av mat på oss. Ulike hudpleieprodukter er også snadder for hundene. Husk at hudkremer o.l. ofte inneholder vitamin A og D som hunden ikke skal ha for mye av.

 • Kan katter gjøre oss friskere?

  Det er en kjent sak at katter maler når de er tilfredse, men har du noen gang tenkt over at den durende lyden kan ha helsebringende effekter? Forskning tyder på at maling kanskje er en av kattens hemmeligheter til sine ni liv.

  Lydbølger
  Maling er lydbølger med frekvens mellom 25 og 150 hertz. Nøyaktig hvordan mekanismen for å lage denne lyden fungerer, vet man ikke sikkert. Katter maler på både inn- og utpust. Dette skiller maling fra kattens andre lyder som kun skjer på utpust. Man antar at lyden produseres i strupehodet ved hjelp av stemmebåndene og musklene som befinner seg her. Et samspill mellom nervesignaler til musklene og luftstrømmen når katten puster får stemmebåndene til å vibrere.

  Helende effekt
  Forskning tyder på at lydbølger med samme frekvens som kattens maling kan ha helsebringende effekter. Lydbølgene kan bidra til økt bentetthet slik at knoklene blir sterkere og gjøre at sår og skader gror raskere. Man tror også at maling bidrar til å holde kattens muskelmasse ved like. Vibrasjonene gjør at musklene stimuleres selv når katten hviler. På denne måten kan katten opprettholde sin muskelmasse med minimal bruk av energi.

  Kan vi lære av kattene
  Det er fortsatt mye mystikk rundt kattens maling, men kanskje kan vi med tiden bruke kunnskapen i humanmedisinen. For syke og skadede mennesker som blir sengeliggende over lang tid er tap av muskel- og benmasse en alvorlig bieffekt. Ved å opprettholde er sterkt muskel- og skjelettsystem kan disse pasientene komme seg raskere på bena. Også astronauter som befinner seg i vektløs tilstand er avhengig av trening og behandling for å unngå stort tap av muskelmasse. Lyden av en malende katt har dessuten stressreduserende effekt på mange mennesker.

 • Era har levd hele sitt liv i en tønne

  Era har vært lenket fast hele sitt liv. Eneste ly hun har hatt for vær og vind er en rusten tønne. Hun er ca. 5 – 6 år gammel og skal kun ha blitt sluppet løs noen få ganger i året for å brukes på jakt. Halen er kuttet, noe som er svært vanlig på jakthunder i Hellas. Da vi fant henne hadde hun også en valp som var rundt 8 uker gammel. Hun var svært deprimert og redd for mennesker. Hun har også et brokk som må opereres når hun kommer til hektene.

 • Nå skal vi hjelpe dyr i nød

   

  Vi har nå startet Hekate Non Profit Organization som har som formål å hjelpe hjemløse dyr der de er.